Zakončení v Toritu

Ještě zprávička k včerejšímu večeru. Vydali jsme se pěšky (cca ¾ hodiny) na večerní promítání filmu Ježíš -  u Dinků v církvi St. Endrew   Na promítání přišlo cca 300 účastníků.

Torit - čtvrtek 14.1.16
Opět nám začíná příjemné ráno v Jižním Súdánu. Teplota nám opět neklesla pod 25 stupňů (nad nulou :). Ráno začínáme společnou chvílí ze zamyšlením od Pavla. Dnešní den je pro nás poslední v Toritu. A tak nás čekají poslední hodiny vyučování a odpoledne předávání certifikátů účastníkům kurzů. Po snídani se všichni rozcházejí ke svým činnostem. Rosťa, Vítek, Pavel a Lucka jdou přednášet. Rosťa H. s Magdou mají chvilku s dětmi. Potom Magda spolu s dětmi sestavují slovník výrazů v juba arabštině. (Všechno je zaznamenáno na video a nafoceno.) Rosťa předává dárky dětem ze sirotčince. Pro Rosťu je překvapením, že o plyšáky není velký zájem, ale svinovací metr má úspěch. Je čas oběda. A po obědě nastává čas zakončení vyučování. Rosťa, Vítek a Pavel předávají certifikáty účastníkům kurzů (cca 70 účastníků). Celý ceremoniál je velmi pěkný a „živý“. Zvlášť Dinkové přijímání certifikátů prožívají (natočeno na video). A potom je čas si trochu odpočinout. Teplota 41 stupňů ve stínu není skutečně nic pro nás. Vydáváme se na chlazenou coca-colu, kde probíhá shrnutí dnešního dne a nástin toho, co nás čeká zítra.
Stále jsme v dobré náladě. Dokonce ani nikoho z nás zatím nepostihli žádné zdravotní problémy. Díky Bohu.  Zapsal V.

Zítra odjíždíme do Magwi kde začne nové vyučování, nové poznávání pastorů a vedoucích. Vůbec netušíme jestli a kdy budeme na signálu či na internetu. Prosím modlete se a nebojte se, kdybychom se neozvali. Bůh Vám žehnej. Rosťa H